Kaimo turizmo sodyboje prie Alaušo ežero žurnalistai sutikti su „Stumbro duonos degtine“, duona ir druska.
Trečiadienį didžiausias stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintojas „Stumbras“ Arklio muziejuje Niūronių kaime šalies žurnalistams pristatė naują „Stumbro duonos degtinę“. Tai pirmoji tokia duonos skonio degtinė Lietuvoje.

 

Trečiadienį  didžiausias stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintojas „Stumbras“ Arklio muziejuje Niūronių kaime šalies žurnalistams pristatė naują „Stumbro duonos degtinę“. Tai pirmoji tokia duonos skonio degtinė Lietuvoje.

 

Pagrindinis „Stumbro duonos degtinės“ unikalumas ir išskirtinumas yra tas, kad šio gėrimo gamybai yra naudojamas šviežios lietuviškos duonos antpilas. Jis yra gaminamas iš ekologiniame Lietuvos ūkyje užaugintų grūdų. Duona antpilui kepama vienoje šalies duonos kepykloje. Vėliau iš jos paruoštas antpilas „Stumbro“ ekspertų specialiose talpose brandinamas ilgiau nei mėnesį.

„Stumbro duonos degtinės“ 0,7 l talpa yra ypatinga, nes į butelį suberti tikri lietuviški ekologiški grūdai. Jie „Stumbre“ specialiai apdorojami, o vėliau juos bendrovės specialistai į butelį sudeda rankomis...

Kadangi „Stumbras“ rinkai pristatė duonos degtinę, žurnalistai Arklio muziejaus aukštaitiškoje sodyboje patys kepė naminę duoną.

Vėliau renginio dalyviai buvo nuvežti prie Alaušo ežero Utenos rajone, kur kaimo turizmo sodyboje „Alaušynė“ pramogavo su televizijos laidos „Stresas“ rengėjais. Žiniasklaidos atstovai atsakinėjo į laidos vedėjo Andriaus Rožicko klausimus, dėl kurių turėjo patirti stresą: pavyzdžiui, „Anykštos“ redaktorės pavaduotojas Jonas Junevičius išbandė elektrošoko impulsus, o žurnalistas Arvydas Lingaitis už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą už apykaklės tirpdė ledukus.

„Streso“ rungties nugalėtojui, „Valstiečių laikraščio“ atstovui AB „Stumbras“ dovanojo pasiskraidymą oro balionu su draugais virš pasirinkto miesto.

 

Arvydas Lingaitis
arvydas.l@anyksta.lt

Palikite komentarą

Sąlygos ir terminai.