Anykščiuose, Vilniaus gatvės ,,Norfoje“, kelerius metus veikusi kepyklėlė - kavinė persikėlė į erdvesnes patalpas. Maitinimo įstaiga, kurioje turbūt greičiausiai Anykščiuose klientui atnešami patiekalai, dabar veikia buvusios Anykščių pieninės pastate, adresu Vilniaus g. 20.

 

Gitanos Šimanauskienės kepyklėlė - kavinė unikali maitinimo įstaiga. Kol ji nuomojosi ankštas patalpas ,,Norfoje“, pietų metu net tekdavo palaukti, kol atsiras vietos prie stalo, nors ir tuomet patiekalai klientui būdavo atnešami po minutės ar dviejų nuo užsakymo.

G.Šimanauskienė nesimėgauja įmantrybėmis - jos maitinimo įstaigoje tradiciniai, praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio valgykloms būdingi patiekalai - cepelinai, guliašas, balandėliai, kelių rūšių kepsniai, koldūnai ir kasdien vis kita sriuba. Mokiniai užbėga suvalgyti dešrelių su bulvytėm fri. Patogu prabėgom prigriebti ir kibiną ar čebureką. Platus bandelių, pyragų ir tortų pasirinkimas. Tiesa, G.Šimanauskienė šyptelėjo, kad jos konditerijos gaminiai taip pat nėra įmantrūs - raitytų gulbių ant tortų nėra.

,,Kepyklėlei veikiant ,,Norfoje“, pradžioje buvau samdoma darbuotoja, bet savininkams nusprendus trauktis iš šio verslo, pasitarėme su vyru ir nusprendėme bandyti savarankiškai dirbti. Mūsų įstaigoje buvo galima išgerti alaus, bet greitai prekybos alumi atsisakėme. Prie vieno stalo sėdi šeima su vaikais, prie kito - vyrai su alaus bokalais... Nesiderina. Turi rinktis profilį. Man smagiau žmones maitinti, o ne girdyti“, - apie tai, kodėl jos įstaigoje nėra alkoholio, kalbėjo verslininkė G.Šimanauskienė.

Netrukus kepyklėlė-kavinė pradės siūlyti gedulingų pietų ar pobūvių paslaugą. Be to, ketinama pradėti gaminti mėsos vyniotinius, kurie bus parduodami ir išsineštinai, jie tiks ir kaip šalteji užkandžiai valgyti vietoje. Kavinukėje jau galima įsigyti ir šaldytų virtinių su mėsos arba varškės įdaru išsinešimui.    

Iš buvusios pieninės pastato savininko Audriaus Mulevičiaus G.Šimanauskienė nuomojasi 140 kv. m. patalpas per du aukštus. Pirmajame aukšte aptarnaujami klientai, antrajame įrengta virtuvė.

Viskas, kas parduodama kepyklėlėje-kavinėje, gaminama čia pat, vietoje, ir tą pačią dieną. G.Šimanauskienė ir jos samdomos darbuotojos nenaktinėja - į darbą renkasi apie pusę aštuonių ryto. Pirmasis darbas - susidaryti produktų sąrašą. Tuomet laukia kiekvieno ryto rutininis darbas - apsipirkimas parduotuvėje, o tada jau pradedama patiekalų ir kepinių gamyba.  

Cepelinų ar balandėlių kiekvieną dieną verdama po 60 vienetų. Pietų metu galima gauti visų patiekalų, kurie įtraukti į dienos meniu, bet apie 15 valandą ,,Anykštos“ žurnalistui užsukus į kepyklėlę – kavinę, cepelinų ir balandėlių jau nebebuvo. ,,Tai jums įrodymas, kad ne pusfabrikačius šildome, o vietoje maistą gaminame“, - apie tai, kad konkrečių patiekalų ,,deficitas“ neturėtų būti vertinamas kaip trūkumas, dėstė maitinimo įstaigos savininkė.

-ANYKŠTA

Palikite komentarą

Sąlygos ir terminai.
  • Valdas

    Nuoroda

    Iš 10 rašau 10 su + Šaunuolė.

    Prieš 8 mėnesių
  • Pagaliau

    Nuoroda

    Pamatysiu kas toji gytana nair tikriausiai šaltienos paragausiu su bulvėmis raugintų kopūstų sriubos

    Prieš 8 mėnesių
  • Pagaliau atsidarėt

    Nuoroda

    jau labai laukėm jūsų čeburekų ir ,,Napoleono''.

    Prieš 8 mėnesių
  • O tu

    Nuoroda

    Ne budama vergu , įdomu kiek gauni?

    Prieš 8 mėnesių
  • nu

    Nuoroda

    kokia alga moka vergams ??

    Prieš 8 mėnesių
  • as

    atsakymas į: nu Nuoroda

    Man atrodo tu pats vergas, arba dar sėdi antrus metus 12 klaseje.

    Prieš 8 mėnesių
  • Anina

    atsakymas į: nu Nuoroda

    Ar Tu bemokslis?Ar vergai gavo atlyginima?Siulau pavartyti vadoveli...Kaip saunu,kad zmones kuria.Butinai uzleksim,o gal dar ka nors ir prigriebsim.

    Prieš 8 mėnesių
  • Jos

    Nuoroda

    Vardas Gitana

    Prieš 8 mėnesių
  • Nuoroda

    Pažinojau vieną amerikoną kuris važiuodavo į Vilnių valgyti kas dieną, o čia kažkokia moteris sako nereiks Kavarsko siekti man įdomu ar daug tokių amerikonų kurie valgo kavinėse o sako blogai uždirba, kai aš maistui aplamai gal iki 30 eurų skiriu per mėn kas turite pinigų valgykite į sveikatą sočiai ir skaniai o kaip jos vardas sakot Jolita, šypsenos lankytojos sveikatos ir daug skaniai ko pagaminti

    Prieš 8 mėnesių
  • Tu

    atsakymas į: Nuoroda

    Tinsti iš bado?

    Prieš 8 mėnesių
  • Siūlau pavadinti

    Nuoroda

    Valgyklėlė "JOLITA". Trumpa ir skambu.

    Prieš 8 mėnesių
  • Arba

    atsakymas į: Siūlau pavadinti Nuoroda

    Tiktų ir "Gitanos skanumynai"!!! :) :)

    Prieš 8 mėnesių
  • nu

    atsakymas į: Siūlau pavadinti Nuoroda

    Pavadinimo reikėtų, būtų aiškiau. Dabar reikia rašyti, kad čia ta valgykla, kuri buvo norfoje o dabar yra pieninėje....

    Prieš 8 mėnesių
  • VALIO!

    Nuoroda

    Tikrai taps populiariausia vieta ANYKŠČIUOSE. Užvažiuosiu paragauti! Nereiks Kavarsko siekto. Tik ant palangių trūksta gėlkyčių, ant sienu paveikslėlių arba gražių Anykščių vietų foto. Skanaus visiems!

    Prieš 8 mėnesių
  • Kavarcka kaldūnams

    atsakymas į: VALIO! Nuoroda

    duosmem foru. Nors i tep ti eiles tik per išeigines. A pavadinima raikėtu manau, lengviau rast butu

    Prieš 8 mėnesių
  • Tikslu

    Nuoroda

    taiklus pavadinimas. iš tiesų valgyklėlė be pretenzijų į aukštą lygi, bet maitina labai greitai, skaniai, kaip pas mamą

    Prieš 8 mėnesių
  • Jolita

    Nuoroda

    Liuks šaunuolė tu mergaitė!!!

    Prieš 8 mėnesių